top of page

Rreth meje

Bio

Unë jam fleksibël, miqësor dhe shumë i aftë për të arritur rezultatet e mia
nevojat e klientëve. Unë kam bërë këtë lloj pune për 20+ vitet e fundit
dhe punoni me shumë avokatë të ndryshëm nëpër SHBA. Lindur në Brazil,
Unë kam jetuar në Shtetet e Bashkuara për 30 vitet e fundit. Përvojat e
imigrimi, mërgimi dhe shpërngulja sjellin emocione dhe sociale
sfida që mund të jenë dërrmuese. Profesional dhe personal im
njohja e identitetit shumëkombësh më bën veçanërisht të ndjeshëm ndaj
çështjet e vetëbesimit dhe përshtatjes kulturore. Njerëzit me rrënjë në
më shumë se një shoqëri janë të ekspozuara ndaj stresorëve kronikë në shtëpi, në
punë, në marrëdhënie dhe në aktivitetet e jetës së përditshme. nje e mire-
Përputhja e mjaftueshme midis vetes dhe mjedisit është diçka që ne
ndërtoni dhe rindërtoni vazhdimisht, në një proces të vështirë që mund të jetë i bukur
dhe magjepsëse, por edhe e kushtueshme për vetëvlerësimin tonë, paqen tonë të
mendjen dhe qartësinë tonë të qëllimit. Pjesa më e madhe e karrierës sime ka të bëjë me
duke arritur njerëzit në betejat e tyre me këto çështje, duke rezonuar me
zhgënjimin, dhimbjen dhe ambivalencën e tyre ndërsa krijojmë të reja
themelet për një jetë me kuptim dhe arritje në shoqërinë ne
kanë zgjedhur.

Përvoja

Praktikë private

Klinike

  • Praktikë private në Charlotte, NC. 2018 – Sot.

  • Praktikë private në Manhattan, NY. 2000-2003.

  • Praktikë private në Westchester, NY. 2000-2018.

  • Ofroni psikoterapi për të rriturit dhe të rinjtë.

  • Siguroni raporte psikologjike për emigrantët.

  • Përqendrimi klinik në ankthin e depresionit, përvojat e imigrimit, mërgimi, sfidat e jetës dhe ndryshimet.

  • Ekspertizë klinike në punën me komunitetin LGBT.

  • Njohuritë e mia profesionale dhe personale të identitetit të shumëanshëm më bëjnë veçanërisht të ndjeshëm ndaj çështjeve të vetëbesimit dhe përshtatjes kulturore.

Untitled design-2.png

Arsimi

Universiteti i Nju Jorkut

Doktor i Filozofisë (Ph.D.) në Psikanalizë, Diplomë Nderi | Kalifornia Jugore

Master i Punës Sociale. maj, 2002.
Universiteti i Nju Jorkut – NY
Master i Psikologjisë së Aplikuar. maj, 1998.
Universiteti Fairfield – CT
Bachelor në Histori. maj, 1991.

unnamed (1).jpg

Workshope dhe informim

Dinamika e grupit për Lehtësuesit e Grupeve Mbështetëse të Bashkëmoshatarëve. Punëtoria e trajnimit për udhëheqësit e grupeve mbështetëse – dinamika e grupit, aftësitë e lidershipit, autoriteti, kufijtë dhe detyrat.

Marrëdhëniet në grup

Autoriteti, Udhëheqja dhe Jeta Organizative në një botë që ndryshon me shpejtësi. Një Konferencë Pune për Marrëdhëniet e Grupit Rezidencial gjashtëditore. Qendra Uashington Baltimore e Institutit të Orizit AK. Kolegji Bryn Mawr, PA. Roli: Anëtar. Drejtor: Lamis K. Jarrar, Ph.D. Gusht 2001. Autoriteti dhe Menaxhimi: Mentorimi, Konkurrenca dhe Pasardhja. Një konferencë jo-rezidenciale e fundjavës Sponsorizuar nga Qendra e Nju Jorkut e Institutit të Orizit AK. Drejtor: Geoffry Reed, Ph.D. dhjetor 2000.

Mësimdhënia

Instruktor/Profesor ndihmës i Psikologjisë. SUNY/Westchester Community College Vjeshtë 1998 – Vjeshtë 1999. Departamenti i Psikologjisë. Mësoi disa seksione të Psikologjisë së Përgjithshme, Teoritë e Personalitetit dhe Psikologjisë Jonormale.

bottom of page